Shotgun Forum banner
21 - 40 of 64 Posts
Nie interesuje mnie moda na 28 ga do kaczek, ale gdybym był zainteresowany, skłaniałbym się ku kupieniu takiego z możliwością strzelania nabojami 3", nawet jeśli nigdy bym z tego nie korzystał. Dostępne są 2 Benelli w kolorze czarnym i z tworzywa sztucznego, SBE3 i Ethos Cordoba, oba można kupić z powłoką BE.S.T., którą uwielbiam w moim karabinie do wrzucania do sań. Jeśli chcesz ładny karabin, jest też Ethos, który ostatecznie wybrałem. Nie mam problemu z polowaniem na kaczki z drewnianymi i oksydowanymi karabinami, ale niektórych to denerwuje i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żebym dbał o jakąkolwiek broń samopowtarzalną na tyle, żeby ją oszczędzać. Poza tym jest jeszcze gazowa Beretta 28 ga 3", nie pamiętam, jaki to model, ale jestem pewien, że jest równie dobra jak oferty Benelli, ale miała pewne cechy konstrukcyjne, które mnie dyskwalifikowały.

Discussion starter · #23 ·
Wkrótce będę właścicielem Silver Pigeon do gliny i gołębi. Ale na czasy, kiedy będę trochę powolny, żeby wrzucić go do łodzi dla kaczek, miałem nadzieję znaleźć coś z odrobiną więcej nostalgii i estetyki niż Benelli.

Z pewnością będę kontynuował poszukiwania lekko używanego 1100, ale w międzyczasie mogę również rozważyć Wingmaster. Pomimo całej ich prostoty, 870 zawsze dobrze do mnie pasował.

Niedługo będę właścicielem Silver Pigeon do gliny i gołębi. Ale na czasy, kiedy będę trochę powolny, żeby wrzucić go do łodzi dla kaczek, miałem nadzieję znaleźć coś z odrobiną więcej nostalgii i estetyki niż Benelli.

Zdecydowanie będę kontynuował poszukiwania lekko używanego 1100, ale w międzyczasie mogę również rozważyć Wingmaster. Pomimo całej ich prostoty, 870 zawsze dobrze do mnie pasował.

jame
Dostępne są inne OU, które strzelają nabojami 3"

Mam Benelli Ethos SuperSport, SBE3 i A400 w kalibrze 28. Podobają mi się wszystkie, ale gdybym miał kupić tylko jeden, byłby to SBE3. Nie sądzę, żeby SuperSport był wart dodatkowych pieniędzy i nie podoba mi się porting na jego lufie. A400 jest fajny, ale wolę SBE3 i SuperSport od A400.

Jest tego więcej

Mam ATI3", pointer 3", FAIR 3", ethos też dobrze strzela

Jest tego więcej.

Mam ATI3", pointer 3", FAIR 3", ethos też dobrze strzela
Coś NIE tureckiego?

Z ponad 20 benelli w ciągu dekady lub dwóch, polowałem na przepiórki górskie, przepiórki dolinne, przepiórki łuskowate, przepiórki Gambela, przepiórki Mearnsa, bobwhite, bażanty, chukar, głuszce błękitne, cietrzewie, cietrzewie ostroogoniaste, głuszce preriowe, głuszce preriowe, huns, kaczki, gęsi, żurawie, gołębie, zające, króliki, kojoty, lisy i prawdopodobnie kilka rzeczy, o których zapomniałem.... I miałem dokładnie JEDEN "klik" Benelli.

Jakim cudem facet siedzący na obrotowym wiadrze mógł mieć "całkiem sporo" kliknięć Benelli?
Polowałem na to wszystko w takim czy innym czasie od lat 60. XX wieku, z wyjątkiem żurawi i głuszców preriowych, a także polowałem na niektóre afrykańskie ptaki w Zimbabwe i Afryce Południowej. Używałem miesięcznych O/Us i kilku półautomatycznych nie-Benelli. Ale nadal mam dwa Benelli. I posiadałem i sprzedałem kilka Benelli. Nie poluję na gołębie z obrotowego wiadra.

Muszę się zgodzić z "kliknięciem". Strzelałem i zawsze miałem kilka Benelli, począwszy od połowy do późnych lat 80-tych. Nigdy nie miałem "kliknięcia". Poluję z przyjacielem, który od tego czasu strzela tylko z Benelli. Widziałem, jak to raz przydarzyło się jemu.
Dag, znam FAIR, ale nie IFG. Czy masz z nimi osobiste doświadczenia? Zrezygnuję z innych opcji.

Musię zgodzić się z "kliknięciem". Strzelałem i zawsze miałem kilka Benelli, począwszy od połowy do późnych lat 80. Nigdy nie miałem "kliknięcia". Poluję z przyjacielem, który od tamtej pory strzela tylko z Benelli. Widziałem, jak to się mu raz przydarzyło.
Dag, znam FAIR, ale nie IFG. Czy masz z nimi osobiste doświadczenie? Zrezygnuję z innych opcji.
Posiadam lufę 28” z komorą 3” kalibru 28.

Jest na prawdziwej ramie 28 gauge, cienkiej i lekkiej, używa starszych gwintów dławików Franchi. Strzelam z moich tańszych OU bardziej do polowań. Ta broń przeszła przez nią wiele ładunków bizmutu i ołowiu. Muszę z niej więcej strzelać
Image

Image

Image

Image

Image

Image

21 - 40 of 64 Posts