Czy tylko mi się wydaje, że strzelby kalibru 28 stają się bardziej popularne?
Mam Wingmaster w kalibrze 28. Podoba mi się. Mam 53 lata, więc jestem poza tym etapem w życiu, przez który przechodzą mężczyźni w wieku 20 lat, gdzie każda strzelba musi być kalibru 12. 😂RoaminWade,
Tak, boomersi kupują więcej strzelb kalibru 28, ponieważ boomersi się starzeją i chcą lżejszych strzelb do polowania, zwłaszcza na głuszce i słonki. Posiadam 4 strzelby SXS kalibru 28 i jedną O/U. Jestem prawdopodobnie wyjątkiem od reguły, jednak wciąż poluję na głuszce i słonki i mam obecnie ponad 70 lat. Kupiłem wszystkie, z wyjątkiem jednej, te strzelby kalibru 28 w ciągu ostatnich 5 lat.
wszystkiego dobrego,
Pine Creek/Dave
L.C. Smith Man
To jak łowienie rekinów z żyłką 6# mono (z wyłączeniem TSS). To jednak sprzeczne z intuicją, gdy myśliwi z kalibru 28 używają ładunków 1 uncji!Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, czy strzelby kalibru 28 stają się bardziej popularne?
Na co polujesz, na pterodaktyla? Nie miałem problemu z zabijaniem dzikich przepiórek, słonek i bażantów z ładunkiem 3/4 uncji z kalibru 28.To jak łowienie rekinów z żyłką 6# mono (z wyłączeniem TSS). To jest sprzeczne z intuicją, gdy myśliwi z kalibrem 28 używają ładunków 1 uncji!
Wygląda na małostkowePomocne jest wiedzieć, że ładunek 3/4 uncji 28 gauge jest lepszy niż ładunek 7/8 uncji 20 gauge, w broniach o wadze od 5 3/4# do 6 1/4#.
Dobrze jest wiedzieć, że broń 28 gauge istnieje poniżej 5 3/4# dla tych, którzy noszą broń znacznie częściej niż z niej strzelają.
Jest to aspiracyjne, aby wiedzieć, że strzelcy 28 gauge są często lepszymi i mądrzejszymi strzelcami niż wielu z tych, którzy strzelają z innych kalibrów.....daje cel, do którego można strzelać.👍
Tylko ty.Czy tylko ja tak mam, czy strzelby kalibru 28 stają się bardziej popularne?
Dobrze sformułowane i powiedziane. 👍👍Wszystko, co wszyscy powiedzieli w tym wątku, jest prawdą. Ale jest jeszcze jedna rzecz. Czynnik fajności.
Wielu z nas dorastało bez dużej ilości pieniędzy. Strzelaliśmy do tego, co było tanie. Ale czytaliśmy Gene Hill, Biblię Upland Shooters i The Upland Shooters life i wiele innych.
A teraz mamy trochę dochodu do dyspozycji i niewiele czasu. I wielu z nas nie mieszka tam, gdzie jest obfitość dzikich ptaków. A 28 może z łatwością zabić wszystkie ptaki hodowane w zagrodach.
Strzelamy więc z fajnych broni w fajnych kalibrach.
Życie, życie boomerów, jest zbyt krótkie, by strzelać z brzydkich broni.
Nie, strzelby kalibru 28 nie są nową modą. Są popularne od ponad wieku. W latach sześćdziesiątych strzelałem z zamka .410. Była to strzelba według wszystkich kryteriów i nie nowość. To samo dotyczy dzisiaj, strzelcy i kupujący mają wybór. Strzelby nie są jak żony, można mieć więcej niż jedną.
Cały czas mówię: ''Prawo mówi, że mogę mieć tylko jedną żonę i mogę mieć tyle broni, na ile mi pozwoli.''
Strzelam z 28ga od dłuższego czasu, ale strzelam ze wszystkich kalibrów.
Świetne podejście i determinacja!Miałem 60 lat w zeszłym roku i właśnie spędziłem 3 miesiące pomagając opiekować się moją 94-letnią mamą, która była w świetnym zdrowiu, dopóki nie upadła w domu. Ostatnie 3 miesiące były trudne, ale spędziłem z nią dużo czasu. W jedną niedzielę po ciężkim dniu, kiedy zasnęła, zacząłem szukać w internecie Browning 28g CXS. Zawsze chciałem mieć 28g i to doświadczenie uświadomiło mi, że czas mija zbyt szybko, żeby nie strzelać z czegoś, co chcę. Zamówiłem jeden. To było terapeutyczne, potrzebuję tego zakupu. Najlepsza decyzja w życiu! Teraz, kiedy z niego strzelam, myślę o mojej mamie i uważam to za prezent od niej.
Jeśli posiadasz strzelbę kalibru 20, nie ma potrzeby ani korzyści z kupowania strzelby kalibru 28. Pociski kalibru 20 o wadze 3/4 uncji to to samo zwierzę co pociski kalibru 28 o wadze 3/4 uncji od A do Z. Dżentelmen w klubie właśnie kupił strzelbę kalibru 28, ale nie przeładowuje. To szaleństwo, chyba że jesteś zrobiony z pieniędzy. Pociski kalibru 20 o wadze 3/4 uncji kosztują ułamek ceny pocisków kalibru 28 o wadze 3/4 uncji i ta sama broń w ramie.Do tej pory opierałem się pokusie kupienia strzelby kalibru 28. Z dwoma strzelbami kalibru 20 o wadze 6,5# po prostu nie widzę sensu kupowania strzelby kalibru 28. Nie będzie dużo lżejsza i po co płacić więcej za amunicję? Mogę strzelać z pocisków 3/4 lub 7/8 ozw ze strzelby kalibru 20.