Shotgun Forum banner

Jakieś różnice w Beretta 682 Gold E Skeet & Sporting?

2 reading
5K views 31 replies 21 participants last post by  epower  
#1 ·
Kupuję zupełnie nową broń i będę jej używał głównie do skeetu (tak, zostaję wielbicielem skeetu). Jakie są różnice między modelami skeet a sporting? Mój lokalny dealer Beretty twierdzi, że nie ma różnicy. Ma piękne sportingi z regulowaną baką w lufach 30", kaliber 12.

#2 ·
smilodon fatalis said:
Dedykowane strzelby do "skeet" mają dolną lufę lekko wygiętą w prawo dla strzałów wychodzących, a górną lufę lekko w lewo dla celów z niskiego domu.
smilodon fatalis said:
Wyższej klasy strzelby do skeetu mają również wbudowany dławik paradoksalny w ostatnich kilku calach, który obraca śrut w efekcie tornadowego wiru dla maksymalnego efektu na krótkim dystansie podwójnych strzałów.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Image

#3 ·
smilodon fatalis said:
Dedykowane strzelby "skeet" mają dolną lufę lekko wygiętą w prawo dla wychodzących i górną lufę lekko w lewo dla celów z niskiego domu. Strzelby sportowe nie mają żadnych odchyleń i mogą być używane do skeetu lub trapu oprócz strzelania sportowego. Strzelby skeet z wyższej półki mają również wbudowany dławik paradoksalny w ostatnich kilku calach, który obraca śrut w efekcie tornadowego wiru dla maksymalnego efektu na krótkim dystansie doubles.
WTF???
Remmy ma konkurencję.

#4 ·
Jest wielu ludzi strzelających z tych wygiętych luf :D :D :D

682 E skeet jest dostarczany z komorami 2 3/4", lufą 28" i czółenkiem skeet.
682 E sporting jest dostarczany z komorami 3", lufami 28", 30" lub 32" i czółenkiem schnabel.

#6 ·
Hopper +10 :lol: :lol: :lol:
Mamy nowego trolla...najwyraźniej nasz nowy plakat to także paleontolog, ponieważ jego pseudonim to tygrys szablozębny...lub łacińska wersja tego...Smiledon Fatalis rzeczywiście...

"tornadic choke tubes" ...Muszę sobie kilka z nich sprawić... :mrgreen: ...i teraz wiem, dlaczego moja dedykowana strzelba do skeetu nie trafia tych krzyżaków...wygięte lufy :oops: to oczywiście krzyżowa mojonacja między dominacją mojego oka a wygiętymi lufami :?:

Zbyt zabawne... :p

#7 ·
smilodon fatalis said:
W latach 60. Rosjanie wyszli z czokiem Tula lub "dzban", który redukował lotki i wyrównywał wzory dla gry na krótkim dystansie. Przez kilka lat odnieśli duży sukces. W ciągu ostatnich dwóch lat najlepsi amerykańscy strzelcy do skeetu odkryli efekt synergii obrotowej paradoksu lub pentavex, wkręcany w czok. Ten czok nadaje ładunkowi śrutu efekt tornada, dzięki czemu po wyjściu z lufy wnika w powietrze dokładnie jak wiertło lub wir i jest wyraźnie lepszy do strzelania w wietrznych warunkach.
Wow!! Proszę, wyślijcie nam kilka tych czoków i cokolwiek tam palicie. Potrzebuję kilku tych czoków na sezon tornad.

#8 ·
lovethesport said:
Kupuję zupełnie nową broń i będę jej używał głównie do skeetu (tak, staję się wielbicielem skeetu) Jakie są różnice między modelami skeet i sporting----mój lokalny dealer Beretty mówi, że nie ma różnicy ---ma piękne sporting z regulowaną baką w lufach 30", kaliber 12-----
Kształt przedramienia. Model skeet ma grubsze przedramię z bobrowym ogonem i sprawdza się dobrze, jeśli chodzi o umieszczenie palca wskazującego obok linii lufy i nie pozwalanie na zbyt duże podniesienie kciuka. Model sporting ma cieńszy przedni koniec przedramienia, który jest znacznie cieńszy i jest lepszy dla strzelców, którzy obejmują przedramię bez wkładania palca wskazującego z boku. Nachylenie kolby, Przeważnie są takie same, ale w niektórych modelach nachylenie jest tak skonstruowane, aby strzelać nieco niżej w modelach sporting. Uwaga: Tak naprawdę nie martwiłbym się nachyleniem kolby, ponieważ w większości przypadków broń jest wyposażona w system stopki, aby uzyskać lepsze dopasowanie / nie rzucać bronią, a nachylenie może być wtedy dla Ciebie odpowiednie. Rodzaj szyny, w starszej broni do strzelania do glinianych gołębi Beretta oferowała kiedyś lufę z żebrem Strada i może tak być również w tym przypadku. W modelu skeet dwie szczerbinki (przednia i środkowa) są używane na zwężającym się żebrze i sprawdzają się lepiej w przypadku szybkiego sprawdzenia, aby upewnić się, że jesteś prawidłowo zamontowany niż konstrukcja żebra Strada. Jeśli chodzi o powód, dla którego mówię szybkie sprawdzenie, gdy masz broń w punkcie trzymania i patrzysz dalej w punkt widzenia błysku celu, nie widzisz już żebra/szczerbinki lufy, a cała twoja uwaga skupia się tylko na celu. Jeśli w ogóle, twój umysł może podświadomie odebrać przednią szczerbinkę, ale to wszystko. Zatem, jeśli zamierzasz kupić jeden do skeetu, to może lepiej wziąć model skeet. Powodem, dla którego mówię może, jest to, że Mike (notenuffchoke) bardzo dobrze strzela z modelu 682 gold sporting (nie pamiętam, czy skończył ostatni sezon AA lub AAA), a przedramię/model sporting sprawdza się u niego dobrze. Należy również zauważyć, że przed zakupem nowego modelu E, strzel z jednego. Lufy zostały odciążone między starszymi modelami Gold (mobilne czoki) a nowymi modelami E (czoki optima) i jeśli lufa starszego modelu Gold z rurą o długości 30" wydawała się odpowiednia (waga i wymach), to jest duża szansa, że model E 32" będzie pasował znacznie lepiej niż nowe, lżejsze modele 30". ___________________________________________ I proszę, niech mi ktoś powie, że smilodon fatalis to tylko czyjeś wygenerowane konto, żeby robić żarty!!!!!!!!!!!

#9 ·
Vie said:
Hopper 810, co za wspaniałe użycie miernika B S!! Prawidłowo zastosowane. Gdzie znalazłeś tak przydatne narzędzie? Floyd w Wiedniu
tu jest jeszcze jeden dla małych ilości BS

Image

Curly miał je na jednym ze swoich postów, kliknąłem na nie prawym przyciskiem myszy i dodałem je do mojego konta Photo bucket.

#11 ·
smilodon fatalis said:
Dedykowane strzelby "skeet" mają dolną lufę lekko wygiętą w prawo dla wychodzących i górną lufę lekko w lewo dla celów z niskiego domu. Strzelby sportowe nie mają żadnych odchyleń i mogą być używane do skeetu lub trapu, oprócz strzelania sportowego. Bardziej zaawansowane strzelby do skeetu mają również wbudowany dławik paradoksalny w ostatnich kilku calach, który obraca śrut w efekcie tornadowego wiru, aby uzyskać maksymalny efekt na krótkim dystansie.

O kurczę!!!

Image

#12 ·
smilodon fatalis said:
Sprytny skeeter dzisiaj najlepiej wykorzystuje wbudowane zalety pistoletów ze skosem lub zakrzywioną lufą pochodzących z Ulm i Matiny, po prostu odwracając selektor lufy po ukończeniu czwartej stacji. Skos lufy pozwala na dłuższe spojrzenie z mniejszą prędkością broni w strefie strzału. Mniejsza, bardziej kontrolowana prędkość wylotowa jest kluczowym sekretem w uzyskiwaniu spójnych, wyśrodkowanych trafień w prezentacjach strzałów krzyżowych od trzech do pięciu.
Nieważne gdzie strzela broń, nadal musisz dopasować prędkość celu do broni, aby uzyskać czyste trafienia, nie licząc wbijania się w cel.

Nie mierzysz celu z lufą/szczerbinką, kontrolujesz cel aż do punktu zerwania (około 60 jardów), patrząc tylko na cel. Sprawiając, że broń przestaje strzelać tam, gdzie patrzysz (pamiętaj, nie używamy szczerbinek do regulacji potrzebnego wyprzedzenia lufy względem celu), sprawiłeś, że broń strzela tam, gdzie strzelec nie patrzy i będzie musiał się do tego dostosować (zło samo w sobie).

Dłuższe spojrzenie, jak długo planujemy zabrać cel na spacer po polu (można równie dobrze założyć mu smycz i nadać imię)? Koniec korytarza zabijania jest 5' za środkowym stosiem, a większość celów jest rozbijana w okolicach 60 jardów. Wchodzisz w nawyk rozbijania pierwszego celu na lub po linii środkowej i będziesz miał ciężko, jeśli chodzi o dublety, a pierwszy cel musi zostać rozbity w okolicach 60 jardów, w przeciwnym razie drugi cel pokona cię bardzo mocno i będzie tylko wbijał się w niego, zanim pójdzie OB.

Selektor i zabezpieczenie w pistolecie tarczowym zostają zablokowane pierwszego dnia. Posiadanie zabezpieczenia lub załadowanie pojedynczego naboju do niewłaściwej komory kosztuje cię utratę celu. Subskrybowanie kogoś bawiącego się selektorem podczas meczu jest po prostu złe, na tak wiele sposobów to nie jest zabawne.

Podsumowując, poddaj się, ponieważ tylko pogłębiasz dziurę. Twoja teoria jest tak wypaczona i daleka od prawdy, że nie ma z tego powrotu, bez względu na to, ile szminki spróbujesz rzucić na tę świnię.

#18 ·
Do biednego OP, który zadał proste pytanie:

Oto link do strony Beretty, gdzie można porównać te dwa pistolety.

https://www.berettausa.com/e2wshoppingc ... 3100001380

Pistolety są identyczne z bardzo małymi różnicami w wymiarach drewna.

Pistolet do skeeta ma większy przedni koniec, SC ma zwężający się przedni koniec (yahoo).

Oba mają ten sam opad na grzebieniu, a skeet ma bardzo nieznacznie większy opad na pięcie (2,36 vs 2,28).

Największe różnice, skeet jest dostarczany z regulowanym grzebieniem do ustawiania wysokości, a SC nie. Skeet jest w lufach 28", SC można wybrać z 28, 30, 32.

Przeczytaj stronę, spójrz na specyfikacje, to prawie identyczne pistolety.

#21 ·
Jesteś strzelcem wysokiej klasy, Smilodon! :lol:

Odpowiadając na pytanie autora... te same bronie Z WYJĄTKIEM...

Gold E Skeet:
$250 więcej.
Regulowana baka
Lufy 28" lub 30"
Przednia część chwytu Beavertail

Gold E Sporting:
$250 mniej
Standardowa baka
Wybór luf 28", 30" lub 32"
Przednia część chwytu Schnabel

#22 ·
Hopper, jeśli mój instynkt mnie nie myli, smilodon rzeczywiście ma numer NSSA. I był już wcześniej zbanowany na tej stronie. I wrócił i znowu został zbanowany. Najwyraźniej, po daniu nam trochę czasu wolnego od swoich wybryków, postanowił, że po prostu nie może zostawić reszty z nas w spokoju.

#23 ·
MRPOWER said:
Hopper, jeśli mój instynkt mnie nie myli, smilodon faktycznie ma numer NSSA. I był już wcześniej zbanowany na tej stronie. I wrócił i został ponownie zbanowany. Najwyraźniej, po daniu nam trochę czasu wolnego od swoich wybryków, zdecydował, że po prostu nie może zostawić reszty z nas w spokoju.
Dzięki za aktualizację :D Jeśli już, to jest bardzo elokwentny. :D Trochę jak Remmy

Do zobaczenia później, skończyłem.

#24 ·
Tak, to prawie identyczne pistolety - udało mi się znaleźć 682 gold e sporting, 30", z regulowaną baką, przedramieniem typu beavertail (tak)... Zdecydowałem się na to, ponieważ słyszałem, że łatwiej jest handlować/sprzedawać sporting szybciej niż skeet - jeśli kiedykolwiek zajdzie taka potrzeba-----

#25 ·
Kilka nowych informacji ze strony internetowej Beretty:

Skeet

Strzelec strzela z ośmiu różnych stanowisk rozmieszczonych wzdłuż półokręgu o promieniu 13,20 m do słupów. Silniki wyrzucające gliniane krążki znajdują się w dwóch klatkach, jednej wysoko po lewej stronie zwanej pull i jednej po prawej stronie zwanej mark. Skeet olimpijski pozwala na rozpoczęcie bez opierania strzelby, podczas gdy Skeet amerykański wymaga rozpoczęcia z opartą strzelbą. Strzelby do tych dwóch dyscyplin są różne.
Ta do Skeetu olimpijskiego potrzebuje lekkich luf, aby zagwarantować dużą szybkość przy opieraniu i wymachu. Kolba, pistolet i nakładka mają określony kształt dla tych szczególnych potrzeb. W przypadku Skeetu amerykańskiego różni się nie tylko kształt kolby i nakładki, ale także waga i równowaga. W rzeczywistości w tym przypadku strzelec zaczyna z już opartą bronią.

Charakterystyka strzelb sportowych
Strzelby opracowane dla tej dyscypliny charakteryzują się pewnymi aspektami:

Punkt równowagi: Rozkład ciężarów strzelby jest tak dobrany, aby uzyskać prawie neutralną równowagę wokół nitu zawiasu. Ma to na celu połączenie odpowiedniego wymachu z pozyskiwaniem celu, które jest zmienne w zależności od gliny.

Kolby z opadami, które pomagają skupić się na żebrze:

Opad kolb to te z cienką grzebieniem, tradycyjnie używane do polowań, oraz chwyt pistoletowy, który pomaga w pozyskiwaniu celu i prowadzi dłoń do spustu.