Właśnie usłyszałem o tych ludziach i zastanawiam się, jakie są wasze doświadczenia. Dzięki, James
Ja równieżUżywam Dickinson Plantation SXS 32” od Pacific Sporting Arms. Świetna strzelba do ograniczonych zawodów SXS, w których możemy strzelać. Świetne drewno/dopasowanie, idealnie wyważona, ładna podwyższona szyna, wkręcane czoki, strzela tam, gdzie patrzę, świetny spust. Bardzo mi się podoba moja...
Dickenson importuje od kilku producentów-- Dickinson Arms – Best of The Best . Oznacza to brak konkretnej firmy.Właśnie usłyszałem o tych ludziach i zastanawiam się, jakie są wasze doświadczenia. Dzięki, James
Nie zawsze. Dickinson Arms Impala Plus Półautomatyczna Strzelba 12 Gauge 3" Komora 28" Lufa Żółty Odbiornik Drewno - 11245919Jaka firma produkuje strzelby Dickinson?
Dickinson Arms obecnie sprzedaje pełną gamę strzelb side-by-side, over/under, półautomatycznych i pompowych. Broń jest produkowana przez AKUS w Turcji.
Strzelby Dickinson Arms są produkowane przez AKUS, firmę zlokalizowaną w Turcji. Dickinson Arms działa jako importer tych strzelb. Dokładniej, fabryka AKUS w Huglu w Turcji produkuje strzelby, wykorzystując zarówno rzemieślników, jak i zaawansowaną technologię w procesie produkcyjnym.
Mój S&W Elite był akcją z płytą spustową, podczas gdy Kimber Valiant był 7-pinowym sidelockiem. Oba były dostępne w tamtym czasie tylko w kalibrze 20Mam Dickinson Prestige 12 ga sidelock z 30-calowymi lufami i niestandardowy Dickinson 16 ga z kolbą POW, pół-beavertail przednim i oba są ładne, dobrze wykonane i bezbłędnie działające. Sidelock to prawdziwa broń z 7-pinowym zamkiem, jak najlepsze angielskie strzelby, a 16 ga to nie standardowy boxlock Anson i Deeley, ale prawdziwa akcja z płytą spustową. AKUS wyprodukował obie strzelby, a większość znawców strzelb uważa AKUS za najlepszego tureckiego producenta broni.
Jak pisałem gdzie indziej tutaj na SGW.com (2 lub 3 lata temu?) posiadam dwa Dickinson Prestige 12ga: pierwszy podwoił się zaraz po wyjęciu z pudełka i straciłem około 4 miesięcy wysyłając go do centrum napraw gwarancyjnych (co nie jest małym wyczynem, teraz, gdy wysyłka broni UPS i FedEx jest bardziej uciążliwa); teraz, gdy wróciłem z naprawy gwarancyjnej, już się nie podwaja, ale lewy ekstraktor lufy przestał działać prawie natychmiast. Drugi (który kupiłem nieużywany od pierwotnego właściciela) wydaje się nie chcieć otworzyć, jeśli wystrzelę w nim więcej niż 7/8oz ładunków (w 99% jestem pewien, że iglice się ciągną) i trzeba użyć takiej siły, aby go otworzyć po wystrzeleniu fabrycznych ładunków Remington 1-1/8, że obawiam się, że coś się zepsuje …Usłyszałem o tych ludziach i zastanawiam się, jakie są wasze doświadczenia. Dzięki, James
Zamieszczam to tutaj jako poniżej MOJA odpowiedź dla innego członka tutaj, który wysłał mi prywatną wiadomość / „rozmowę” o moich dotychczasowych „doświadczeniach z Dickinson Prestige”:
„Uff, bardzo chętnie odpowiem, ale żałuję, że nie wystrzeliłem z mojej drugiej Prestige od czasu, gdy wróciła z naprawy gwarancyjnej… (użyję starego jak świat usprawiedliwienia: „zajęte życie - moja żona, mój kot, mój pies” itp.), ale…
… szczerze mówiąc, jestem przerażony, że druga Prestige znowu zacznie podwójnie strzelać z obu luf!
(jeśli kiedykolwiek się to stanie, będę w dwójnasób w czarnej d…e, ponieważ UPS nie wysyła już nawet długiej broni, i pamiętam, że miejsce napraw gwarancyjnych dla Dickinsona powiedziało, że UPS był jedynym sposobem, w jaki wysyłali… !)
Następnie jest pierwsza Prestige, którą kupiłem od CDNN, która wciąż nie otwiera się bez śmiesznej siły, jeśli strzelam z niej fabrycznymi ładunkami 1-1/8 uncji (występ iglicy?)
Otworzy się, gdy strzelam z niej ładunkami 5/8, 3/4 i 7/8 uncji 12 ga, ale wszystko w pobliżu 1-1/8 uncji, a nawet tylko 3-dramy i zapomnij o tym.
W KOŃCU naprawdę ŻAŁUJĘ moich zakupów Dickinson / Prestige i W ŻADEN SPOSÓB nie poleciłbym Dickinson / Prestige innemu strzelcowi… Mam 100-letnie strzelby Parker Bros SxS, które w każdym aspekcie przewyższają obie moje strzelby Dickinson Prestige – z wyjątkiem wyglądu*…
To, co naprawdę boli, to niesłuchanie głosu w mojej głowie, który nakłaniał mnie do kupna kilku 30-calowych strzelb Browning BSS… tak łatwych do samodzielnej naprawy itp.
Nawet rusznikarze, do których dotarłem w mojej części kraju, którzy specjalizują się w strzelbach SxS, wyraźnie stwierdzają, że odmawiają nawet przyjrzenia się jakiejkolwiek Dickinson Prestige, gdybym potrzebował pomocy w przyszłości…
Życzę wszystkim innym właścicielom Prestige tylko idealnego funkcjonowania i szczęśliwego posiadania, ale
*dla mnie (właściciela dwóch nowych),
każda strzelba Dickinson Prestige jest jak gorąca kobieta – która jest szalona jak nietoperz:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - Do Unikania…”
Do jakiej konkretnej broni lub broni się odnosisz?Usłyszałem o tych ludziach i zastanawiam się, jakie są wasze doświadczenia. Dzięki, James