Shotgun Forum banner

Rura spustowa proszku Mec 9000G rozsypuje

286 views 3 replies 3 participants last post by  GRP7099  
#1 ·
Niedawno ładowałem na mojej Mec 9000G 20 gauge z Green Dot i zauważyłem, że podczas ruchu w górę, gdy proszek się wysypuje, trochę proszku rozsypywało się wokół górnej części łuski. Nigdy wcześniej tego nie zauważyłem. Czy ktoś jeszcze tego doświadczył?

#4 ·
Obecnie mam ten sam problem z moim 9000H. Wyczyściłem rurę spustową, sprawdziłem ruch na drążku i wymieniłem mosiężną uszczelkę i podkładkę. Jest lepiej, ale nie tak samo. Moja ładowarka ma duży przebieg.
Skończyło się na tym, że założyłem przewód uziemiający na mojej prasie. Był to krótki odcinek do uziemienia na moim panelu elektrycznym i zadziałało. Spróbuj, jeśli możesz.

#3 ·
Zauważyłem to również w przeszłości.
Z kaprysu rozłożyłem kilka kadłubów i spryskałem je woskiem w sprayu Pledge oraz środkiem do usuwania kurzu. Puder wydobywający się z góry kadłuba ustał.
Powtarzałem tę czynność kilka razy po zauważeniu, że puder się wydobywa i za każdym razem znikał po spryskaniu kadłubów.
W tych sprayach znajduje się składnik antystatyczny. Są one również tańsze niż spraye antystatyczne i można uzyskać błyszczące kadłuby.