Kupiłem Berettę AL391 12 ga, która miała w kolbie zaczep na pasek. Nie potrzebuję paska na broni, a zaczep uważam za brzydki. Usunąłem zaczep i pozostała mi dziura, którą muszę naprawić. Myślałem o użyciu mosiężnego pręta i ukształtowaniu/wypolerowaniu go i włożeniu w otwór, aby dodać fantazyjną wtyczkę, jednak oryginalny otwór był wywiercony mimośrodowo i dlatego musiałbym powiększyć otwór, aby wtyczka wyglądała symetrycznie, czego nie chcę robić. Myślałem również o kupnie kawałka mosiądzu/miedzi/srebra/itp. i inkrustowaniu go w kolbie, jednak myślę, że to byłoby trochę ponad moje możliwości. Dlatego uważam, że pozostało mi wypełnienie otworu szpachlą do drewna, bejcowanie i wtopienie w wykończenie. Czy ktoś ma jakieś sugestie dotyczące produktów, których używał w przeszłości z dobrymi wynikami? Odnawiałem kolbę za pomocą Timberluxe i poprawiałem kolbę za pomocą Tru-Oil, więc znam te produkty. Szukam raczej dobrej opcji dla wypełniacza, który można bejcować.
Oto kilka zdjęć otworu. Poza otworem kolba jest w naprawdę dobrym stanie jak na 23-letnią broń, zaledwie kilkoma drobnymi śladami zużycia i wgnieceniami. Uszkodzenie jest maksymalnie w zakresie 3/8-1/2". Tak naprawdę nie chcę ponownie wykańczać całej kolby, ale to może być kolejna opcja.
Jeśli masz zdjęcia jednej z podobnych napraw, chciałbym je zobaczyć.
Oto kilka zdjęć otworu. Poza otworem kolba jest w naprawdę dobrym stanie jak na 23-letnią broń, zaledwie kilkoma drobnymi śladami zużycia i wgnieceniami. Uszkodzenie jest maksymalnie w zakresie 3/8-1/2". Tak naprawdę nie chcę ponownie wykańczać całej kolby, ale to może być kolejna opcja.
Jeśli masz zdjęcia jednej z podobnych napraw, chciałbym je zobaczyć.