Shotgun Forum banner

Winchester SX3 vs. SX4

15K views 47 replies 16 participants last post by  SHughes  
#1 · (Edited)
Czytałem liczne komentarze w wątkach, w których komentatorzy twierdzą, że SX3 jest znacznie lepszym pistoletem niż SX4. Posiadam SX3 i kilka SX4 (3" 12 gauge i 20 gauge). Nie widziałem niczego w SX3, co czyniłoby go lepszym pistoletem, ale nie byłem w stanie dokonać porównania „jabłko do jabłka”, ponieważ mój SX3 to pistolet 3,5", a mój SX4 12 gauge to pistolet 3".

Mój przyjaciel ma SX4 12 gauge 3,5" w tym samym wzorze kamuflażu i tej samej długości lufy co mój SX3. Pozwolił mi go pożyczyć, aby je porównać. Pomyślałem, że zamieszczę bezstronną ocenę tych dwóch automatów.

Zdemontowałem oba pistolety i porównałem elementy wewnętrzne. Popychacz, sprężyna powrotna popychacza i tłok są identyczne.

Zamki są prawie identyczne, a jedyną różnicą są uchwyty zamka (mój jest z rynku wtórnego, ale odnoszę się do połączenia zapadki wewnątrz zamka).

Lufy są wymienne, a jedyną różnicą są wyrzutniki.

Rury magazynkowe są identyczne.

Ergonomia przedramion jest inna, ale wymienna. To subiektywne, ale wolę przedramię SX4.

Odbiorniki są prawie identyczne, a główną różnicą są przyciski zwalniania zamka. SX4 jest ponadgabarytowy i IMO lepszy

Kolby są różne, a wybrzuszenie dłoni jest szersze w SX3. Również subiektywne, ale wolę chwyt w SX3, ponieważ mam duże dłonie.

Zespoły płyty spustowej nie są wymienne. Osłona spustu w SX4 jest większa, a zabezpieczenie jest ponadgabarytowe. Zabezpieczenie w SX4 jest łatwiejsze do naciśnięcia bez ponownego ustawiania palca spustowego.

Obudowa w SX4 jest polimerowa, a obudowa w SX3 jest wykonana ze stopu aluminium. Wydaje się, że to jest punkt, który większość osób podnosi, twierdząc, że SX3 ma lepsze „dopasowanie i wykończenie”. To głupi argument IMO. Istnieje niezliczona ilość pistoletów produkowanych z polimerowych części spustu i nie pamiętam, żebym kiedykolwiek widział jakąkolwiek skargę na pękanie polimerowych elementów spustu.

Inne czynniki warte uwagi:
Waga pistoletu SX3 7 funtów 2,5 uncji bez rury dławika

Waga pistoletu SX4 7 funtów 1,6 uncji bez rury dławika

Średnia waga spustu SX3 6 funtów 8 uncji

Średnia waga spustu SX4 8 funtów 10 uncji. Nie przywiązuję dużej wagi do wagi spustu strzelby, ale SX4 jest po cięższej stronie.

Strzelałem z obu i chociaż są inaczej wyważone, nie mogę powiedzieć, żebym strzelał z jednego lepiej niż z drugiego. Jedyną zaletą, jaką szczerze mówiąc ma mój SX3 nad SX4, jest waga spustu. To można łatwo naprawić wizytą u rusznikarza.

Większość różnic między nimi jest subiektywna, ale myślę, że większość zgodzi się, że większe elementy sterujące są lepsze. Nie pędzę do mojego LGS, aby wymienić mojego SX3 na SX4, ale gdybym szukał innego automatu i wybierał między nimi, odszedłbym z SX4.

#32 · (Edited)
Poza materiałem obudowy, spusty wyglądają tak samo. View attachment 107781
Dziękuję za założenie tego wątku i całą pracę włożoną w Twoje posty. Doceniam Twoją wiedzę i dzielenie się nią. Mam nowych strzelców rodzinnych, z którymi pracuję (wnuki i zięciowie). Nie jestem pewien, jakiego rodzaju strzelby zamierzają używać. Wystawiam ich na działanie moich pomp, automatów i O/U, aby zacząć. To dobre informacje o Winchester. Dzięki.

#5 ·
Posiadam również SX4 w kalibrze 12 i 20. Pierwszą kupiłem w wyniku kontuzji przedramienia i miałem trudności z noszeniem cięższej beretty. Rok w terenie na polowaniach na ptactwo i byłem przekonany. W tamtym czasie przyglądałem się Remingtonowi V3, a pojawił się SX4. Po rozważeniu kupiłem Winchestera. Bez żalu i polowałem z nim, aż kilka lat temu pojawiła się wersja 20 ga. Uwielbiam powiększony zwalniacz zamka, przycisk bezpieczeństwa i powiększoną osłonę spustu na niepogodę. To stosunkowo niedrogi półautomat i świetna wartość. W mojej szafie na broń jest wiele ładniejszych strzelb, ale te dwie stały się moimi ulubionymi na wyprawy myśliwskie. Niezawodne, lekkie i świetne do całodziennego noszenia podczas długich wycieczek NODak w terenie. 👍

#8 ·
Świetny post! Dla mnie istnieje ogromna różnica między SX-2 a SX3&4...każdy z nich ma funkcje, które naprawdę lubię. Mój nowy SX-4 coraz bardziej mi się podoba...są dwie rzeczy w SX4, których nie lubię. Trudno jest załadować magazynek (naprawiłem to) i odczucie górnej części grzbietu kolby (zbyt wąskie)...Zainstalowałem przekładkę i to pomogło

#9 ·
Świetny post! dla mnie istnieje ogromna różnica między SX-2 a SX3&4...każdy z nich ma funkcje, które naprawdę lubię. Mój nowy SX-4 coraz bardziej mi się podoba...są dwie rzeczy w SX4, których nie lubię. Trudno jest załadować magazynek (naprawiłem to) i odczucie górnej części grzbietu kolby (zbyt wąskie)...Zainstalowałem dystans odlewniczy i to pomogło
Ja też mam SX2. Strzela bardziej miękko niż 3 i 4.

#10 ·
Kilka lat temu Randy Wakeman zrobił porównanie wideo między nimi i zwrócił uwagę na kilka bardzo oczywistych różnic między tymi dwoma pistoletami. Minęło trochę czasu, odkąd to oglądałem, ale wydaje mi się, że nie podobało mu się zwolnienie zamka w SX-4, ergonomia kolby i amortyzator odrzutu w porównaniu do SX-3. Być może było ich więcej. Jak pamiętam, jego podsumowaniem było to, że SX-4 był tańszą wersją SX-3. Być może zechcesz poszukać wideo i przekonać się samemu.

• Like
Reactions: Outdoorsman23
#12 · (Edited)
Kilka lat temu Randy Wakeman zrobił porównanie wideo między nimi i zwrócił uwagę na kilka bardzo oczywistych różnic między tymi dwoma pistoletami. Minęło trochę czasu, odkąd to oglądałem, ale wydaje mi się, że nie podobało mu się zwolnienie zamka w SX-4, ergonomia kolby i amortyzator odrzutu w porównaniu do SX-3. Być może było ich więcej. Jak pamiętam, jego podsumowanie było takie, że SX-4 to tańsza wersja SX-3. Być może zechcesz obejrzeć wideo i przekonać się sam
Nie zrobił porównania jeden do jednego. Obejrzałem wideo. Jedyną rzeczą, którą można uznać za "tanią", jest polimerowa obudowa spustu. Większość producentów broni przeszła na polimer. Obudowy spustu mają inny kształt, ale elementy wewnętrzne są takie same. SX4 ma większy kabłąk spustu, co moim zdaniem jest ulepszeniem. Wymiary kolb są różne, ale materiał w 3 nie jest lepszej jakości. 4 ma również amortyzator odrzutu Winchestera Inflex. Podobno pomaga złagodzić odrzut, ale nie widzę żadnej różnicy między nim a moim 3.

Jego stwierdzenie dotyczące zwalniacza zamka jest również zagadkowe. Wszystko subiektywne. Zwalniacz zamka w SX4 jest jednym z najlepszych fabrycznych zwalniaczy w każdym obecnym automacie. Dobry rozmiar, nie wystaje jak nowe modele Beretty i nie jest wykonany z plastiku.

Wszystko od zamka do przodu jest wymienne między SX3 i SX4. Jedyną różnicą między zamkami jest uchwyt zamka. Jedyną różnicą między lufami jest wyrzutnik. Rura magazynka jest identyczna, podobnie jak elementy układu gazowego.

#11 · (Edited)
SX3 to "lepszy" pistolet niż SX4, ale nie o wiele. Moim zdaniem SX3 i Browning Silver były do siebie zbyt zbliżone pod względem cech, ogólnej jakości i kosztów, do tego stopnia, że kanibalizowały swój wzajemny rynek. Zatem jakość wykonania Winchestera została nieznacznie obniżona, usunięto niektóre funkcje, dodano niektóre funkcje, nadano mu świeżą stylistykę, a jego koszt został obniżony, aby przenieść go do opcji "value", podczas gdy Silver pozostał nienaruszony. Zatem zmiana z SX3 na SX4 była po prostu ćwiczeniem marketingowym.

#13 · (Edited)
SX3 to "lepszy" pistolet niż SX4, ale nie w ogromnym stopniu. Moim zdaniem SX3 i Browning Silver były do siebie zbyt zbliżone pod względem cech, ogólnej jakości i kosztów, więc kanibalizowały swój rynek. Zatem Winchester został nieco staniowany, usunięto niektóre cechy, dodano niektóre cechy, a jego koszt został obniżony, aby przenieść go do opcji "wartościowej", podczas gdy Silver pozostał nienaruszony. Zatem zmiana z SX3 na SX4 była po prostu ćwiczeniem marketingowym.
Chciałbym wiedzieć, co zostało "staniowane"... Jedyną rzeczą, na którą wydają się wpadać wszyscy, jest aluminiowa obudowa spustu, ponieważ została zmieniona na polimerową.

SX4 ma lepsze elementy sterujące i bardziej ergonomiczne przedramię. Chwyt jest węższy, co niektórym może się nie podobać, ale to nie znaczy, że został staniowany.

#14 · (Edited)
#15 ·
Jeśli te dwa pistolety są tak podobne, że to bez znaczenia, to po co w ogóle prowadzimy tę dyskusję? Oto komentarze Randy'ego: The Not So Super Winchester SX4 Shotgun
Naprawdę nie obchodzi mnie, co powiedział. Dawno temu nauczyłem się, że niektórzy wykazują skrajne uprzedzenia podczas pisania recenzji. Twierdzi również, że Sx4 jest produkowany w Turcji, co jest całkowicie fałszywe. Jako ktoś, kto posiada oba, chciałem tylko zwrócić uwagę, że twierdzenia, że SX4 jest tańszy i gorszej jakości niż SX3, są błędne.

#19 ·
Nie ja... Gardzę trendem na większe uchwyty zamka i przyciski. Dlatego daję znak mojemu SX3 (a właściwie SX2 i SX1 zresztą też). Nie podoba mi się ich wygląd, ani nigdy nie miałem problemu ze sterowaniem w "standardowym" rozmiarze.
Powinienem był dodać zastrzeżenie, że większe elementy sterujące są lepsze do polowań w zimnej pogodzie i dla strzelców o małej posturze. Ci, którzy nie robią nic innego, jak tylko strzelają do glinianych gołębi, nie mają słabej siły w rękach lub nie strzelają z nikim po małej stronie, rozmiar elementów sterujących nie ma większego znaczenia. Nie używam ponadwymiarowych elementów sterujących w moich strzelbach myśliwskich, ale mam je na każdym pistolecie, z którego strzela moja narzeczona lub dzieci.

szczerze mówiąc, wolę jednak większe bezpieczniki i osłony spustu.

#20 ·
Mój SX-3 to Flannigan (czerwony odbiornik). To niezły pistolet, ale na pewno nie mój ulubiony półautomat spośród tych, które posiadam. Jedną rzeczą, której nie lubię, jest 28-calowa lufa, z którą został dostarczony. Dużo bardziej wolę 26 cali. Ponadto mój pistolet był dostarczany z dwoma tłokami gazowymi: jednym do ładunków Target i jednym do ciężkich ładunków myśliwskich. Czy ktoś z was dostał dwa ze swoim? Słyszałem, że niektóre były z dwoma, a inne tylko z jednym.

• Like
Reactions: SHughes
#21 ·
Mój SX-3 to Flannigan (czerwony odbiornik). To niezła broń, ale na pewno nie mój ulubiony półautomat spośród tych, które posiadam. Jedną rzeczą, której nie lubię, jest lufa 28", z którą przyszła. Dużo bardziej wolę 26". Ponadto moja broń przyszła z dwoma tłokami gazowymi: jednym do ładunków Target, a drugim do ciężkich ładunków myśliwskich. Czy ktoś z was dostał dwa ze swoimi? Słyszałem, że niektóre przyszły z dwoma, a inne tylko z jednym.
Mój nie. Zgaduję, że musiało to być coś, co przyszło z modelami sportowymi. Mój przerabia lekkie ładunki Target tak samo dobrze jak mój SX2 i 3" SX4. Lubię wszystkie moje samopowtarzalne, ale moje strzelby SX też nie są moim wyborem na większość polowań. Moje Versa Max to moje główne strzelby do polowania na ptactwo wodne kalibru 12, a do gęsi śnieżnych używam mojego A300 Xtrema. Prawdopodobnie zacznę używać mojego SX4 kalibru 20 do polowania na indyki, ponieważ ma lufę 24".

#26 ·
Nie poluję już, więc mój Flannigan jest relegowany do gier sportowych. To absolutnie moja ulubiona broń w mokrą pogodę. Lufa nie jest oksydowana. Ma powłokę podobną do szaro-brązowej farby. Jeśli broń zmoknie, nie obchodzi mnie to, ponieważ prawie nic nie rdzewieje. WD40 usuwa wilgoć ze sprężyn i części z żelaza.

#27 · (Edited)
Już nie poluję, więc mój Flannigan jest przeznaczony do gier sportowych. To absolutnie moja ulubiona broń w mokrą pogodę. Lufa nie jest oksydowana. Ma powłokę podobną do szaro-brązowej farby. Jeśli broń zmoknie, nie obchodzi mnie to, ponieważ prawie nic nie rdzewieje. WD40 usuwa wilgoć ze sprężyn i części metalowych.
To bardzo dobre bronie. Nie pamiętam, kiedy moja SX2 Sporting ostatnio zacięła łuskę. Jest bardziej niezawodna na strzelnicy sportowej niż ja, lol.

Mój SX2 Universal też był bardzo dobry, najlepsza broń do polowania na ptactwo wodne, jaką kiedykolwiek posiadałem. Mam też SX3 20ga, która jest całkiem dobra. Zgadzam się z Randym w sprawie SX4 i uważam, że to dobre bronie, ale nie tak ładnie wykończone jak SX3.

#29 · (Edited)
Posiadając SX2, 3 i 4 - w kalibrze 12 gauge 3.5", moim preferencją jest SX2, po prostu czuje się i buja lepiej dla mnie. Ale nigdy nie mogę z nich strzelać, ponieważ moja żona i dzieci się ich uczepiły, więc strzelam z mojego citori lub cynergy.
Moja środkowa córka zażądała SX4 3" jako swojej. Wymieniłem kolbę, sprężynę zamka i rurę sprężyny zamka z jej 20 gauge SX4 compact i zamieniłem 12 gauge w compact. Dobrze mi to wychodzi. Teraz mam 24-calową lufę 20 gauge SX4 z pełnowymiarową kolbą, której mogę używać jako dedykowanego karabinu do polowania na indyki.

Jeśli miałbym wybierać spośród tych, które mam do polowania lub strzelania, które nie wymaga dużo chodzenia, również wybrałbym 2.

#30 ·
Moim jedynym rozczarowaniem było to, że Duratouch zrobił się lepki zarówno w moim SX-2, jak i SX-3 i musiałem je odesłać do wymiany. To, co wróciło w obu przypadkach, nie było już lepkie, ale sprawiło, że zastanawiałem się, czy nowe kolby zostały wyprodukowane przez firmę Matell Toy Company. Służą celowi, ale są super tanie i niegodne broni

#31 ·
Moim jedynym rozczarowaniem było to, że Duratouch stał się lepki zarówno w moim SX-2, jak i SX-3 i musiałem je odesłać do wymiany. To, co wróciło w obu przypadkach, nie było już lepkie, ale zastanawiałem się, czy nowe kolby zostały wyprodukowane przez firmę Matell Toy Company. Służą celowi, ale są super tanie i niegodne broni
Zgadzam się z Państwa odczuciami dotyczącymi Duratouch i wymiany. Mój SX2 Greenhead ma teraz wygląd "włókna węglowego". Też nie do końca to samo odczucie; wydaje się "smuklejszy".

#35 ·
Miałem dziś w rękach SX4 i zauważyłem kilka rzeczy: nowe kwadratowe zabezpieczenie, nowy przycisk zwalniania zamka i nowy spust, który jest polimerowy zamiast metalowego (jak w SX3). Poza tym większość części wyglądała jak SX3. Te SX4 są również montowane w Portugalii..
Nigdy nie widząc, nie nosząc ani nie strzelając z SX3 kilka lat temu, kupiłem swój pierwszy nowy półautomat. Wahałem się między kilkoma pistoletami i kiedy po raz pierwszy zobaczyłem sx4, spodobały mi się funkcje. Ponadgabarytowe przyciski, osłona spustu i zabezpieczenie zapewniały doskonałą obsługę w terenie w niesprzyjających warunkach pogodowych. Do dziś oddałem blisko dwa tysiące strzałów na trap i w terenie. Kiedy Winchester wypuścił wersję 20 ga, ponownie wziąłem jeden z nich. To również ma blisko tysiąc strzałów. To dość lekka broń do całodziennego noszenia podczas polowania, a cena była również dużą częścią mojej decyzji. Chociaż są lepsze strzelby, mają one swoją cenę. To może nie być model 12, Remington 870 lub mossberg 500 broni, ale z pewnością sprawiło, że mój czas w terenie był przyjemny.

#34 ·
Kupiłem SX3 tuż przed ich wycofaniem. Ludzie z działu broni w sklepie powiedzieli mi, że są rozczarowani, że Winchester produkuje tańszą broń w SX4. Prawdopodobnie ma to sens z biznesowego punktu widzenia, aby SX nie konkurował z Browning Silver, ale nie widzę, jak Winchester mógłby wyprodukować równoważną broń za niższą cenę, chyba że jest w porządku z mniejszym zyskiem, w co wątpię. Na twoim miejscu wziąłbym SX3, jeśli możesz go znaleźć.

#36 ·
Kupiłem SX3 tuż przed ich wycofaniem. Ludzie z działu broni w sklepie powiedzieli mi, że są rozczarowani, że Winchester produkuje tańszy karabin w SX4. Prawdopodobnie ma to sens z biznesowego punktu widzenia, aby SX nie konkurował z Browning Silver, ale nie widzę, jak Winchester mógłby wyprodukować równoważny karabin za niższą cenę, chyba że jest w porządku z mniejszym zyskiem, w co wątpię. Na twoim miejscu wziąłbym SX3, jeśli możesz go znaleźć.
To jest dokładnie punkt, który próbowałem poruszyć, kiedy założyłem ten wątek. Czytałem podobne posty do tego wiele razy. Pokazałem w moich postach, że wewnętrzne komponenty SX3 i SX4 są identyczne. Lufy są wymienne, a główna różnica między spustami to materiał użyty do wykonania obudowy spustu.

Jakie jest twoje doświadczenie z SX4, aby poprzeć twoje stwierdzenie? Jako ktoś, kto ma oba, wcale nie uważam, że SX4 jest zaniżony...

Elementy sterujące w SX4 są znacznie łatwiejsze w obsłudze. Z tego powodu jest to ulepszenie w stosunku do SX3 IMO.

#38 ·
Mam strzelbę SX3 20 gauge, którą dostałem na początku '17. Niewiele jest części do SX3. Więc zamek i suwadło powinny pasować? A co ze stopką i przedramieniem? Myślę o kupnie SX4 w dwudziestce. Wymiana części byłaby wielką sprawą! Poluję na kaczki i gęsi z dwoma strzelbami. Jedna załadowana na kanadyjskie i druga na kaczki i sprzątanie gęsi w razie potrzeby. '3' jest w kolorze czarnym. Kamuflażowa kolba i przedramię byłyby miłe. Dzięki, Bob

#39 ·
Mam SX3 20 gauge, którą dostałem na początku '17 roku. Niewiele jest części do SX3. Więc zamek i suwadło powinny pasować? A co ze stopką i przedramieniem? Myślę o kupnie SX4 w dwudziestce. Wymiana części byłaby dużą sprawą! Poluję na kaczki i gęsi z dwoma strzelbami. Jedna załadowana dla Kanadyjczyków, a druga dla kaczek i sprzątania gęsi, jeśli to konieczne. '3' jest w kolorze czarnym. Kamuflażowa stopka i przedramię mogą być miłe. Dzięki, Bob
Modele 20 gauge różnią się od modeli 12 gauge. Mam tylko SX4 w kalibrze 20, więc nie mogę porównać tych dwóch. Założę się, że są tak samo kompatybilne jak modele 12 gauge.

Mogę powiedzieć, że stopka do SX4 w kalibrze 12 gauge pasuje również do modelu 20 gauge. Kupiłem SX4 w kalibrze 12 gauge dla mojej córki i wymieniłem rurę sprężyny powrotnej zamka i stopkę z jej młodzieżową SX4 w kalibrze 20 gauge, aby uzyskać krótszy LOP, którego potrzebowała.

#41 ·
Skończyło się na tym, że kilka miesięcy temu sprzedałem moją SX3. Zaoferowano mi kilkaset więcej niż zapłaciłem, więc zdecydowałem się ją puścić. Szczerze mówiąc, to pierwszy pistolet, który sprzedałem, który naprawdę lubiłem, ale nie był często używany.

Moje młodsze dzieci zaczynają polować na kojoty, więc użyłem pieniędzy na zakup Ruger American Gen 2 w kalibrze .223. Miałem nawet wystarczająco dużo pieniędzy po zakupie pistoletu, aby kupić do niego kolbę Magpul Hunter. Wymieniłem hamulec wylotowy na 3-zębowy tłumik płomienia Rearden, zamontowałem na nim Silencer Co. Omega 300 z mocowaniem Rearden Atlas QD i założyłem na niego cyfrową lunetę Arken Zulus 5-20 Day/Night LRF.

Sprzedaż pistoletu, który lubię, była dziwna, ale moje dzieci czerpią znacznie więcej radości z karabinu niż ja z SX3. Sam wolę strzelać do skrzydeł, ale zrobię wszystko, co trzeba, aby utrzymać ich zainteresowanie polowaniem i spędzaniem czasu na świeżym powietrzu.

#42 ·
Posiadam 12 i 20 w sx4. Świetne strzelanie i całodzienne noszenie w terenie. Największa różnica, jaką widzę między nimi, to nowszy kaliber 20, który ładuje się automatycznie z pierwszą łuską w komorze. Po całym życiu strzelania z kalibru 12 z kilkoma 20-tkami dla zabawy, przeszedłem na niego z wiekiem. Waga obu broni różni się o kilka uncji, ale poza tym mają identyczny wzór. Z wyjątkiem tego, że 20 strzela nieco lżejszym ładunkiem w uncjach, stwierdzam, że bardziej mi się podoba. Podczas moich corocznych polowań w NODak strzelam z Fiocchi golden pheasant, który w naboju 3-calowym #5 lub #4 ma ładunek 1 1/4 uncji niklowego ołowiu. W ciągu ostatnich dwóch lat z tą bronią uciekło mi tylko kilka ptaków, nie więcej niż z kalibru 12. Gdybym miał jedno życzenie, chciałbym dostać pole dla ptaków górskich z niklowaną komorą. Jako prawdopodobnie ostatnia broń, jaką kupię, byłby to miły dodatek, ale musiałem zadowolić się kamuflażem.

#43 · (Edited)
Model SX3 kalibru 20 ma również funkcję szybkiego ładowania. Strzelby SX kalibru 12 dają możliwość wyjęcia naboju z komory bez ładowania kolejnego naboju z magazynka, po prostu naciskając podnośnik łusek do góry podczas pociągania za zamek. Jest to przydatne podczas rozładowywania broni pod koniec dnia, ponieważ można rozładować magazynek bez wprowadzania pozostałych nabojów do komory. Aby rozładować modele kalibru 20, trzeba przeładować każdy nabój przez komorę.

Szczerze mówiąc, nie jestem fanem funkcji szybkiego ładowania w mojej strzelbie SX4 kalibru 20. Nigdy nie uznałem jej za przydatną. Jeśli zabraknie mi nabojów i muszę szybko załadować nabój, mogę upuścić jeden do okna wyrzutowego i nacisnąć zwalniacz zamka mniej więcej tak samo szybko.

#44 ·
Więc odebrałem strzelbę SX4 20 gauge w Cabela's 28 lipca. Złożyłem wniosek o 50 dolarów zniżki online tego samego dnia lub następnego. Czek dotarł cztery dni później... naprawdę. Więc z 50 dolarami zniżki przy zakupie, broń za 1000 dolarów kosztowała 900 dolarów! Zamówiłem kilka części z Midwest Gunwerks, w tym podkładkę Maxus II, aby podnieść grzbiet i włożyć trochę odchyłu w kolbę. Podkładka nie zadziałała. Zarys nie pasuje do konturów kolby i komory zamkowej. Jeśli chodzi o sprawdzenie zamienności między SX3 i SX4, to będzie musiało poczekać, aż się ochłodzi. To projekt garażowy i jest tu tak cholernie gorąco każdego dnia! Następnym zakupem może być kaliber 28. W tej chwili myślę o Tristar Cypher O/U. Jestem strzelcem o bardzo małej objętości i moje pistolety nie muszą wytrzymać wielu strzałów. Amunicję kalibru 28 jest trochę trudno znaleźć, więc zamówiłem już kilka komponentów do przeładowania i dwie części do mojego MEC Sizemaster.

#45 ·
Mam oba pistolety. Myślę, że oba są dobrymi pistoletami. Nie przepadam za polimerową osłoną spustu. To bardziej dlatego, że wygląda i sprawia wrażenie taniego. Tworzywo sztuczne wydaje się działać. Podobało mi się również posiadanie podkładek do regulacji kolby w mojej SX3, ale SX4 nie ma podkładek.

To wszystko ode mnie. Lubię oba pistolety.